Interessant:

17-jarige app-ontwikkelaar wordt miljonair

nieuws 29 maart 2013 om 13:03

Nick D'Aloisio, een 17-jarige app-ontwikkelaar uit Groot-BrittaniŽ, is miljonair geworden dankzij de verkoop van zijn app Summly, een soort nieuwsreader. Yahoo betaalt de jongen 30 miljoen dollar (ruim 23 miljoen euro) voor de app.

De jongen bedacht de Summly-app op zijn 15de (hij ontwikkelde al apps vanaf zijn 12de) toen hij tijdens een oefenexamen op zoek was naar online nieuwsartikelen. Omdat hij het niet handig vond om de hele tijd op allerlei verschillende nieuwsartikelen in Google te klikken, ontwikkelde hij zelf een app die nieuwsberichten van verschillende sites in een paar zinnen samenvat. Summly werd vier maanden geleden geintroduceerd en is sindsdien meer dan 1 miljoen keer gedownload.

Naast een aanzienlijk bedrag van 23 miljoen euro (volgens andere bronnen zelfs tussen de 24 en 48 miljoen euro) krijgt†D'Aloisio ook een baantje bij Yahoo. Opmerkelijk is dat de Summly-app verdwijnt door de overname: Yahoo betaalt de grote som geld puur voor de technologie.

"Yahoo is volgens mij een van deze klassieke internetbedrijven, waarbij er nu dankzij het nieuwe leiderschap van Marissa Mayer [overgekomen van Google red.] zoveel mogelijkheden zijn", aldus D'Aloisio. "Er zit enorm veel potentie in wat ze doen: technologieŽn zoals Summly gebruiken om het mogelijk te maken dat miljoenen mensen deze diensten gebruiken".

Summly-app
Summly-app

Bloomberg