Interessant:

Samsung Galaxy S4: kleine stap vooruit

nieuws 15 maart 2013 om 07:28

Samsung heeft in New York de Galaxy S4 aan pers en publiek getoond. De Galaxy S4 is een slanke smartphone met een Full HD-scherm een een quad-core processor.

De Samsung Galaxy S4 volgt de succesvolle Galaxy S3 op. Met een gewicht van 130 gram en een dikte van 7,9 millimeter is de S4 erg rank. De 1,4GHz quad-core processor staat garant voor snelle prestaties. De nieuwe Galaxy S4 heeft als eerste ter wereld een 5-inch Full HD Super AMOLED display met 441 pixels per inch voor een ongelooflijke kijkervaring. Het scherm is gemaakt van Gorilla Glass 3, zodat het tegen een stootje kan. 4G/LTE, 3G/HSDPA en een 13-megapixel camera maken de indrukwekkende specificatielijst af.

"Met de GALAXY S4 verbetert Samsung opnieuw de manier waarop we leven," zegt Geert Mol, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland." Alle innovatieve mogelijkheden van de GALAXY S4 zijn ontwikkeld op basis van de inzichten en behoeften die wij hebben ontdekt bij consumenten over de hele wereld. Na de succesvolle GALAXY S serie, is deze telefoon opnieuw een toonbeeld van innovatie die door mensen is geďnspireerd. Bij Samsung stoppen wij nooit met innoveren, zodat wij mensen op onze beurt weer kunnen inspireren."

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Grote veranderingen ten opzichte van zijn voorganger zijn uitgebleven. In een aantal tweets bestempelt concurrent HTC de veranderingen als weinig innovatief. Met name de plastic achterkant kan nog steeds op veel onbegrip rekenen bij de Taiwanezen van HTC. Gisteren stak ook al LG de draak met Samsung. Phil Schiller, marketing-topman van Apple, had ten slotte kritiek op de verouderde Android software waar de Galaxy S4 op draait.

De  Samsung Galaxy S4 is binnen 2 maanden verkrijgbaar (eind april) in de kleuren zwart en wit voor een adviesprijs van 699 euro. Lees op PortableGear de komende dagen alles over de Samsung Galaxy S4, zoals een bespreking van alle nieuwe software-mogelijkheden, maar ook vergelijkingen tussen de S4 en de HTC One, de Sony Xperia Z en de iPhone 5.

portablegear.nl