Interessant:

Lenovo denkt aan overname BlackBerry

nieuws 12 maart 2013 om 12:08

Het Chinese Lenovo blijft geinteresseerd in een overname van BlackBerry. Dat blijkt uit uitspraken van Lenovo-topman Yang Yuanqing in een Franse krant.

Yang Yuanqing zei in de Franse krant Les Echos dat een acquisitie van BlackBerry "mogelijk zinvol is", maar hij "moest de markt analyseren om precies te begrijpen hoe belangrijk het bedrijf is". Een andere topman van Lenovo, Wong Wai Ming, sprak in januari al eerder over een mogelijke overname van BlackBerry: "We kijken naar de mogelijkheden van een overname - zowel wat betreft BlackBerry als van andere bedrijven. We zullen niet twijfelen als de juiste kans zich voordoet waar onze aandeelhouders profijt van hebben".

BlackBerry CEO Thorsten Heins lijkt niet onwelwillend tegenover een overname te staan. Bij de lancering van het nieuwe BlackBerry 10-platform in januari sprak hij al over het verlenen van licenties voor BlackBerry 10. "Voordat je de software gaat licenseren, moet je eerst aantonen dat het platform veel potentieel heeft", zei hij toen. "Eerst moeten we onze beloftes vervullen. Als we dat kunnen, is licensering een mogelijkheid".

Dankzij het gerucht dat Lenovo BlackBerry wil overnemen, schoot het aandeel BlackBerry (dat sinds eind 2012 verdwenen is uit de NASDAQ-100) omhoog. Eerder gingen er geruchten dat IBM interesse in BlackBerry had. In 2009 kocht Lenovo voor 133 miljoen euro zijn mobiele divisie terug, die het 1,5 jaar geleden daarvoor ongeveer voor hetzelfde bedrag had verkocht.

Lenovo IdeaPad A1000
Lenovo IdeaPad A1000

Pocket-lint.com