Interessant:

Taliban in actie tegen ringtones

nieuws 13 maart 2013 om 10:42

De Taliban in Pakistan heeft gedreigd de lokale mobiele telefoonmarkt op te blazen als daar wordt doorgegaan met de 'schaamteloze' verkoop van videoclips en ringtones.

Zestig lokale winkeleigenaars ontvingen een brief van de Taliban waarin van hen werd geeist om hun voorraad 'beledigende' artikelen (waaronder geheugenkaarten en speakers voor mp3-spelers) te verbranden. Ze mogen zich alleen nog richten op de verkoop van 'mobiele telefoons en essentiele accessoires'. Eerder ontvingen CD- en DVD-winkels in het district al bedreigingen van militante taliban die hun zaak 'on-islamistisch' vinden.

In de brieven van de Taliban staat onder meer: "Dwing ons niet om een bom te plaatsen... Stop met de schaamteloze business binnen een week en verbrand al het schaamtevolle materiaal. Jullie mogen alleen mobieltjes, batterijen en opladers verkopen".

Eerder waren er fatwa's tegen ringtones, tegen bellen onder het gebed en tegen het uploaden van foto's per SMS. In sommige delen van India wil de Taliban zelfs een algeheel belverbod voor meisjes.

Bangkok Post