Interessant:

MPman verwisselt GetJar App Store voor Opera Mobile Store

nieuws 1 maart 2013 om 13:26

Vanaf vandaag (1 maart) stopt MPman, aanbieder van budget-tablets, met de ondersteuning van de GetJar App Store. In plaats daarvan gaat het de Opera Mobile Store ondersteunen.

Net als veel andere Android-tablets van budget-tablets (waaronder de vroege Yarik-tablets) ondersteunen de goedkope Android-tablets van MPman niet de Google Play Store (Android Market). In plaats daarvan wordt een andere (beperktere) App Store aangeboden - in het geval van MPman tot voorheen de GetJar App Store.

Om onbekende redenen heeft MPman nu echter besloten om per 1 maart de GetJar App Store te verruilen voor de Opera Mobile Store, de applicatiewinkel van de Noorse browserfabrikant Opera. Volgens MPman is deze App Store al op meer dan 100 miljoen apparaten geinstalleerd en zijn 86 procent van de apps in deze store gratis te downloaden.

De Opera Mobile Store is vanuit elke internetbrowser, waaronder Opera Mini, toegangelijk. Als Opera Mini niet al is voorgeinstalleerd op je MPman tablet, kan je deze app alsnog gratis downloaden.

MPman bracht eind 2012 haar nieuwste vier budgetvriendelijke Android 4.1-tablets op de markt: de 7-inch MPDC7, de 8-inch MPDC8, de 9,7-inch MPDC97 en de 10,1-inch MPDC100.

MPman verwisselt GetJar App Store voor Opera Mobile Store
MPman verwisselt GetJar App Store voor Opera Mobile Store

MPman News