Interessant:

Sony Xperia Tablet Z naar Nederland

nieuws 25 februari 2013 om 10:37

Sony heeft de internationale editie van de Sony Xperia Tablet Z, die eerder in Japan verscheen, aangekondigd. De Xperia Tablet Z is een slanke 10,1-inch tablet met Android 4.1 en 4G/LTE-ondersteuning.

De Sony Xperia Tablet Z, die eerder al in Japan verscheen, is een dunne 10,1-inch Android-tablet met 4G/LTE-support voor snel mobiel internet. De tablet is vervaardigd uit hoogwaardige materialen en heeft eenzelfde fraai design als haar Xperia Z smartphone-zusje. De Xperia Tablet Z is met een dikte van 6,9 millimeter en gewicht van 495 gram zeer slank en een lichtgewicht.

De Xperia Tablet Z komt in het zwart en wit en in een versie met LTE of WiFi en het is de eerste tablet ter wereld met Qualcomm's Snapdragon S4 Pro "asynchrone" (wat dat ook mag zijn) quadcore processor. De Tablet Xperia Z is ook waterdicht en stofbestendig (IP55 & IP57-certificaat).

De Xperia Tablet Z is voorzien van Sony's One-Touch functies waarmee gebruikers op  eenvoudige manier content kunnen overdragen van de Full HD tablet naar de televisie, van tablet naar speakers of van telefoon naar tablet, door ze alleen maar tegen elkaar aan te houden. Met de universele infraroodmodus kunnen gebruikers direct vanaf hun tablet de televisie en andere Sony apparaten bedienen – evenals producten van andere merken. TV Sideview is een nieuwe applicatie die de gebruiker een geheel nieuwe manier zal bieden om de televisie te bedienen.

Sony Xperia Tablet Z naar Nederland
Sony Xperia Tablet Z naar Nederland

Het scherm van de Xperia Tablet Z is een 10.1" HD WUXGA (1920 x 1200 pixels) display, ondersteund door de Mobile BRAVIA Engine 2. De tablet heeft een 8-megapixel camera met "Exmor R for mobile" aan de achterzijde een een 2-megapixel camera aan de voorzijde. Sony's "S-Force Front Surround 3D" zorgt samen met "Sony's Clear Audio+ modus" en de unieke luidsprekerkamers voor het beste geluid. De Xperia Tablet Z bevat tevens een Battery STAMINA modus, Sony's unieke manier om de standby-tijd aanzienlijk te verhogen. De WiFi-variant bevat 64GB opslagcapaciteit met een optionele SD-kaart.

De Sony Xperia Tablet Z wordt in het tweede kwartaal van 2013 wereldwijd uitgerold. De tablet komt in eerste instantie met Android 4.1, maar Sony heeft reeds beloofd op termijn een update naar Android 4.2 uit te rollen. De prijs voor Nederland is nog niet bekend.

portablegear.nl