Interessant:

Dr. Dre Beats: Yamaha schendt copyright

nieuws 14 februari 2013 om 13:44

Hiphopster Dr. Dre vindt dat Yamaha met enkele van zijn headsets de patent- en merkrechten van de Beats by Dr. Dre headsets schendt. Dr. Dre klaagt Yamaha daarom aan.

Dr. Dre claimt dat Yahama met de Yahama Pro 300-, Pro 400- en Pro-serie headsets de patent- en merkrechten van de Beats-headsets schendt. De klacht is dat de "headsets qua algehele vorm en design van de headset, inclusief de grootte en de styling van de hoofdband, de microfoon en de oordopjes te veel lijken op de Beats-headsets".†

Yahama lijkt Dr. Dre vooral kwaad te hebben gemaakt met een advertentie voor de nieuwe Yahama-headsets. Daarin is een Yamaha-headset te zien (die inderdaad veel lijkt op een Beats-headset) met daarboven de tekst: "Dr... Who?".

Yahama-headset reclame dist Dr. Dre: "Dr... Who?"
Yahama-headset reclame dist Dr. Dre: "Dr... Who?"

De Beats-headsets zijn erg populair: Dr. Dre is de best verdienende muzikant van 2012 dankzij de miljoenen die hij met de headsets binnen haalt.†De koptelefoons zouden zelfs zo gewild zijn, dat ook veel†dieven†het op ze hebben gemunt. Gratis reclame kreeg Dr. Dre in 2012 op de Olympische Spelen toen†het Olympische comitť atletenverbood†om een koptelefoon van Dr. Dre te dragen: de sporters moesten een headset van de officiŽle Olympische sponsor Panasonic gebruiken.

Dr. Dre Beats headset
Dr. Dre Beats headset

Hollywood Reporter