Interessant:

Asus TAICHI21 arriveert in Nederland

nieuws 8 februari 2013 om 13:19

Asus heeft de TAICHI21, een combinatie tussen een Windows 8-ultrabook en een tablet met een innovatief twee-schermen-design, officieel in Nederland aangekondigd.

De Asus TAICHI21, die in juni 2012 reeds op de Computex werd aangekondigd, is voorzien van een krachtige Intel Core-processor en twee rug-aan-rug Full HD-schermen (beide 11,6-inch). Dit alles is verpakt in een slank profiel dat taps toeloopt en slechts 1,25 kilogram weegt. De TAICHI draait op Windows 8.

Met de klep open is de TAICHI een krachtige ultrabook met een Full HD-scherm, toetsenbord met achtergrondverlichting en een groot multi-touch touchpad om veeleisende productiviteitstaken te vergemakkelijken. Met gesloten klep verandert de TAICHI in een lichtgewicht tablet met Full HD multi-touch scherm, voor gemakkelijk en intuïtief gebruik onderweg.

TAICHI's rug-aan-rug geplaatste dubbele schermen kunnen zowel gelijktijdig als onafhankelijk van elkaar worden gebruikt. Met geopende klep en het scherm tweezijdig rechtop geplaatst kan via de TAICHI een presentatie of film worden gedeeld met publiek aan beide zijden, zodat geen logge projector of onhandig extern scherm meer nodig is. IPS-schermtechnologie zorgt voor helder beeld op beide schermen, met nauwkeurige kleurweergave en een 178° brede kijkhoek voor uitstekende scherpte.

Asus TAICHI21
Asus TAICHI21

De Asus TAICHI is voorzien van een krachtige Intel Core i5-processor met 4GB geheugen, Intel HD 4000 graphics en 128GB SSD-opslag. Dual-band WiFi met Intel WiDi (Wireless Display) en Bluetooth 4.0 zorgt voor high-performance draadloze connectiviteit, terwijl twee USB 3.0-poorten volledige ondersteuning bieden voor de nieuwste hoge-snelheid externe opslagapparaten en het snel opladen van mobiele apparatuur. De TAICHI beschikt tevens over een 5-megapixel autofocus-camera met 1080p Full HD video-opname en over een tweede 720p HD videocamera en een geluiddempende array-microfoon voor heldere videochats en tot 5 uur accuduur (gemeten met WiFi surfen op het web).

De Asus TAICHI21 is in Nederland vanaf volgende week beschikbaar voor € 1299,-.

portablegear.nl