Interessant:

11.000 iPads voor Australische studenten

nieuws 15 januari 2013 om 15:14

De universiteit van West-Sydney in Australië gaat 11.000 iPads weggeven aan haar studenten en aan de gehele academische staf; het is één van de grootste uitrollen van tablets ooit op een Australische universiteit.

De universiteit verspreidt de iPads (het is niet bekend om welke modellen het precies gaat) om "studeren en innovatieve lesmethoden over het hele curriculum te stimuleren, evenals studeren in informele omgevingen".

Met de tablet-uitrol wil de universiteit ook studenten langere tijd aan zich binden met interactieve lesmethodes. Volgens een professor van de Australische universiteit is het iPad-initiatief "deel van een serie innovaties van opkomende technologieën waarmee studenten niet alleen in de traditionele collegezaal, maar ook daarbuiten bij de stof betrokken worden".

In Nederland wilde opiniepeiler Maurice de Hond in 2012 een iPad-basisschool oprichten. Bij de eerste school (in Utrecht) die hiertoe het initiatief nam werden meteen tientallen iPads - ter waarde van duizenden euro's - gestolen.

iPad mini
iPad mini

Cellular-news