Interessant:

GPS stuurt vrouw naar Zagreb in plaats van Brussel

nieuws 15 januari 2013 om 08:57

Een 67-jarige vrouw uit het Belgische Henegouwen heeft klakkeloos de instructies van haar navigatiesysteem gevolgd, waardoor ze uiteindelijk in Zagreb in plaats de gewenste bestemming Brussel uitkwam.

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, is maar liefst 1.450 kilometer rijden vanaf Henegouwen. De 67-jarige vrouw vond het wel opmerkelijk dat ze onderweg "allerei verkeersborden zag passeren, in verschillende talen". Maar "ik stelde me er geen vragen bij. Ik bleef maar gewoon gas geven", aldus de vrouw in De Standaard.

Gedachtenloos bleef de vrouw urenlang doorrijden, terwijl het slechts "normaal een dik uur rijden is". Pas in Zagreb ontdekte ze dat verkeerd zat. Toen nam ze dezelfde route maar weer terug: na twee dagen was ze terug in België.

Bestuurders volgden eerder ook al klakkeloos hun GPS in het waterin de modderin de Maasin nat betonin een bosin een meerin de Hollandsche IJsseldoor het ijs en naar een drugsdeal. PortableGear verzamelde verschillende van deze opmerkelijke verhalen in de top 5 opmerkelijkste TomTom-verhalen.

RTL