Interessant:

Samsung Galaxy S2 Plus geintroduceerd

nieuws 10 januari 2013 om 11:40

Samsung heeft een verbeterde editie van de Galaxy S2 aangekondigd. De Galaxy S2 Plus (i9105) heeft dezelfde hardware als het origineel, maar verbeterde software.

De voornaamste verschillen tussen de Samsung Galaxy S2 Plus (i9105) (waarover al langere tijd geruchten gingen) en de originele Galaxy S2 (i9100) betreffen de software. De Galaxy S2 Plus wordt standaard geleverd met Android 4.1 Jelly Bean, waar het origineel in eerste instantie was voorzien van Android 2.3 (inmiddels zijn er wel updates naar 4.0 voor verkrijgbaar en binnenkort volgt een update naar 4.1).

Daarnaast heeft Samsung op de Galaxy S2 Plus software-functionaliteiten van de Galaxy S3 toegevoegd. Hieronder zijn een zero-lag shutter camera (fotograferen met minieme sluitertijd), 'Direct Call' (een nummer direct bellen door het toestel naar je oor te bewegen), 'Smart Alert' (toont gemiste oproepen en berichten zodra je de telefoon weer opppakt), 'S Voice' (om de telefoon met je stem te bedienen), 'Smart Stay' (toestel herkent of je aan het lezen bent en houdt het scherm actief) en 'AllShare Play' (eenvoudig content delen met andere Samsung-apparaten). 

De Galaxy S2 Plus is verder net als de originele Galaxy S2 voorzien van een 4,3-inch Super AMOLED Plus-display, de TouchWiz-interface, een dual-core processor, een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder, een 2-megapixel frontcamera, aGPS, WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 3.0, Samsung AllShare Play (DLNA) en 3G/HSDPA. NFC is optioneel. Het geheugen van de S2 Plus is met 8GB echter minder dan het 16GB geheugen van de originele S2 (nog wel altijd uitbreidbaar middels microSD).

De Samsung Galaxy S2 Plus is uitgevoerd in het zwart of wit. Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid in de Benelux.

Samsung Galaxy S2 Plus (i9105)
Samsung Galaxy S2 Plus (i9105)

Samsung Tomorrow