Interessant:

Pentax MX-1 ziet levenslicht

nieuws 10 januari 2013 om 10:13

Pentax introduceert de Pentax MX-1, een geavanceerde compactcamera met een 3-inch kantelbaar (non-touch) display, een RAW-opnamemodus en een 1080p Full HD-videorecorder.

De Pentax MX-1 is verder uitgerust met een zoomlens met een optisch 4-voudig zoombereik en een maximale lensopening van F1,8 tot F2,5 (voor goede resultaten bij weinig licht), alsmede met een groothoekbereik van 28mm. De MX-1 beschikt tevens over een 1cm macrofunctie voor het maken van indrukwekkende close-up opnames van onderwerpen op slechts 1cm afstand en beschikt over een intelligente zoomfunctie om het zoombereik te vergroten tot ongeveer 7,8x zonder aan beeldkwaliteit in te boeten.

De MX-1 is voorzien van een nieuw ontwikkelde backlit CMOS beeldsensor. Met een maximale gevoeligheid van 12.800 ISO en ongeveer effectieve 12-megapixels, kan deze beeldsensor "zich beroemen op een opmerkelijke hoge gevoeligheid met een lage ruisfactor", aldus Pentax.

Dankzij een speciale knop voor belichtingscompensatie biedt de MX-1 een gebruiksvriendelijke, directe toegang tot belichtingscompensatie zonder de noodzaak tot oproepen van het menuscherm. De MX-1 bezit tevens een knop voor het snel en moeiteloos selecteren van 10 verschillende opnamemodi - variėrend van de Auto-Picture en de Programma AE voor algemeen gebruik - tot de creatievere diafragmaprioriteit AE, sluitertijdprioriteit AE en handmatige meting.

De Pentax MX-1 is vanaf midden februari te koop voor € 529,-.

Pentax MX-1
Pentax MX-1

portablegear.nl


Gerelateerde producten