Interessant:

China: studenten met iPhone zijn lui

nieuws 2 januari 2013 om 11:40

In China is een vierdejaars student bij een sollicitatiegesprek afgewezen, omdat hij een iPhone bij zich had. Het (onbekende) bedrijf wilde geen geen studenten met een iPhone aannemen omdat deze niet zouden werken.

Toen de student vroeg waarom het bedrijf geen studenten met een iPhone aannam, kreeg hij als antwoord: "Studenten met iPhones werken niet. Alles dat ze hebben is voor ze gekocht door hun ouders. Je hebt niets gekocht waar je zelf voor gewerkt hebt. Je bent rijk en kan de druk niet aan. Werken bij ons bedrijf is moeilijk. Het vraagt om iemand die veel pijn en ellende kan verdragen".

Helemaal ongelijk had het bedrijf niet: de iPhone van de student bleek inderdaad door zijn ouders gekocht. Maar, zoals de de student zelf zei, "het was maar een telefoon", om daar aan toe te voegen: "Ik toon hier niet echt mijn rijkdom!".

Door de één-kind politiek in China zijn de zogenaamde 'kleine keizers' - kinderen die enorm verwend zijn door hun ouders - een groot probleem. Blijkbaar zien sommige bedrijven het bezit van een iPhone als een symbool voor deze kinderen.

iPhone 5
iPhone 5

Cellular-news