Interessant:

Foursquare voor Garmin navigatie-apps

nieuws 19 december 2012 om 11:29

Garmin heeft de nieuwste updates voor de mobiele navigatie apps Garmin StreetPilot en Navigon voor Europa bekend gemaakt. De updates integreren de populaire sociale medianetwerken Foursquare en Glympse.

De geďntegreerde Foursquare optie biedt gebruikers van de Garmin-app de mogelijkheid om makkelijk locaties weer te geven op de kaart en om in te checken op een eindbestemming. Ook kunnen gebruikers profiteren van de grote en meest up-to-date POI database. Informatie over hotspots in de buurt of speciale aanbiedingen rond je locatie worden weergegeven. Wanneer je je Foursquare account aan de app koppelt, worden persoonlijke POI suggesties gegeven die gebaseerd zijn op je check-in gedrag.

Minder bekend is Glympse. Deze functie biedt gebruikers de optie om hun positie en bestemming met vrienden, familie of zakenpartners te delen op smartphoneplatforms of via een webbrowser. De ontvangers worden geďnformeerd via SMS of e-mail en kunnen dan gemakkelijk de route volgen voor een bepaalde tijdsperiode. Uitgenodigde personen hebben geen speciale applicatie nodig om een Glympse te bekijken. Alles wat ze nodig hebben, is een webbrowser. Na het opstarten van de navigatie Garmin StreetPilot en Navigon app ontvangen gebruikers toegang tot de toepassing via het Glympse icoon en kunnen ze hun locatie delen in tijdsperioden tussen één minuut en vier uur.

De updates zijn nu beschikbaar in de App Store (Garmin StreetPilot 2.3 en Navigon 2.3 voor iOS) en in Google Play (Navigon 4.7.0). Daarnaast zijn de iPhone 5 Cradle (€ 29,99) en de iPhone 5 Designer Car Kit (€ 19,99) nu verkrijgbaar. In combinatie met de Garmin StreetPilot of de Navigon app veranderen deze accessoires je iPhone in een volledig functionerend navigatiesysteem.

Jörn Watzke, vice-president van Garmins wereldwijde mobiele telefoonafdeling, zegt: "De integratie van sociale media zoals Foursquare en Glympse zijn een geweldige aanvulling op onze navigatie apps. Het geeft de gebruiker de mogelijkheid om in contact te blijven met vrienden en familie. Daarnaast bieden deze diensten real-time toegang tot bezienswaardigheden en speciale aanbiedingen."

Garmin StreetPilot 2.3-app voor iPhone
Garmin StreetPilot 2.3-app voor iPhone

portablegear.nl