Interessant:

Huawei start research-centrum in Finland

nieuws 12 december 2012 om 10:38

Het Chinese Huawei gaat de komende vijf jaar 70 miljoen euro investeren in een research & development-centrum in Helsinki in Finland - het thuisland van concurrent Nokia.

In het onderzoekscentrum zal de focus vooral liggen op software-ontwikkeling voor smartphones en tablets. De aandacht gaat daarbij voornamelijk naar het optimaliseren van de gebruikservaring van bestaande besturingssysteem zoals Android en†Windows Phone 8. Huawei start waarschijnlijk met 30 medewerkers in het centrum; binnen vijf jaar worden dat er naar verwachting meer dan 100.

Het Chinese Huawei is de afgelopen 10 jaar flink gegroeid in Europa, vooral dankzij China's opener economie en investeringen van de Chinezen in buitenlandse bedrijfsinitiatieven. Afgelopen september kondigde Huawei al aan 2 miljard dollar (ruim 1,5 miljard euro) in research & development te zullen steken. Het bedrijf heeft ook al onderzoekscentra in Zweden en†Groot-BrittanniŽ. In Europa werken in totaal meer dan 7.000 mensen voor Huawei.

"De open en innovatieve omgeving in Finland is een ideale plaats voor Huawei om onze globale R&D-capaciteiten voor mobiele apparaten te versterken", aldus Huawei-topman Kenneth Fredriksen.

De concurrentie ziet de snelle groei van Huawei met lede ogen aan: concurrent Cisco beschuldigde Huawei zelfs van†corruptie†in een poging de eigen bedrijfsbelangen te beschermen. In Nederland bracht Huawei dit jaar de†Huawei Ascend P1†en de†Huawei Ascend D1 quad XL op de markt.

Huawei Ascend D1 quad XL
Huawei Ascend D1 quad XL

Cellular-news