Interessant:

SMS'jes ontvangen via contactlens

nieuws 3 januari 2013 om 08:02

Onderzoekers naar microsysteemtechnologie van de universiteit van Gent hebben een display ontworpen dat in een lens kan worden geintegreerd - en waarop vervolgens draadloos beelden kunnen worden ontvangen.

"Nu we deze basistechnologie hebben ontwikkeld, kunnen we werken aan enkele echte applicaties, die mogelijk binnen enkele jaren beschikbaar zijn", aldus professor Herbert De Smet van de universiteit. Het is niet de eerste keer dat er een contactlens met elektronische circuits wordt ontworpen, maar uniek aan deze technologie zou zijn dat er op het hele oppervlakte van de lens een beeld kan worden weergegeven. Bij voorgaande technologieen kon alleen een beperkt aantal pixels op de lens worden gebruikt om een beeld te tonen.

Dankzij de technologie zouden lenzen in de toekomst ook kunnen functioneren als een zonnebril (door een donker oppervlak weer te geven). Ook zijn er medische mogelijkheden, bijvoorbeeld om de lichtinval te regelen bij een beschadigde iris. Een cosmetische mogelijkheid is om de kleur van je iris aan te passen. Tot slot wordt het wellicht mogelijk om sms'jes direct op een lens te ontvangen.

The Telegraph