Interessant:

Meer details Archos 80 XS en GamePad

nieuws 7 december 2012 om 11:47

Archos heeft meer details naar buiten gebracht over de Archos GamePad en de Archos 80 XS. Het bedrijf zegt dat de GamePad 'nu in de winkel' ligt, maar dat is niet waar: de voorraad is al uitverkocht.

Pas 16 december wordt een nieuwe levering van de Archos GamePad†(die al in augustus werd aangekondigd) verwacht, blijkt uit de Archos webshop. De Archos GamePad beschikt over fysieke knoppen en analoge sticks voor mobiel gamen. Daarnaast maakt de 'mapping tool' het mogelijk om de virtuele touchscreenbediening van een game te koppelen aan de fysieke knoppen. De GamePad is verder een dun en licht Android 4.1 Jelly Bean-apparaat met volledige toegang tot Google Play en Google Mobile Services. De Archos GamePad zou vanaf 6 december verkrijgbaar zijn voor 149 euro, maar de voorraad is dus al uitverkocht.

"Bezitters van Android-apparaten besteden per maand meer dan negen uur aan gamen. Toch geven ze aan niet helemaal tevreden te zijn met de besturing en ervaring hiervan op hun touchscreen", zegt Henri Crohas, oprichter en CEO van Archos. "Wij denken dat gamen op mobiele apparaten zich heeft bewezen en zal blijven groeien. Met de lancering van de GamePad sluiten we aan op de behoefte van gamers die een betere tabletgame-ervaring zoeken."

Archos GamePad
Archos GamePad

Naast de officiŽle aankondiging van de GamePad heeft Archos ook meer details naar buiten gebracht over de Archos 80 XS - die in augustus al werd aangekondigd als kleinere 8-inch variant van de 10,1-inch Archos 101 XS. Net als zijn grotere broer komt de Archos 80 XS met een magnetisch toetsenbord, waarmee de tablet is te transformeren in een klein netbook. De 80 XS draait evenals de GamePad op Android 4.1 Jelly Bean en beschikt verder onder meer over een dual-core processor, WiFi, Bluetooth, een frontcamera, miniHDMI-out en 8GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD/SDXC). Met de 80 XS wordt†OfficeSuite Pro 6 (voor het bekijken/bewerken van Word-, Excel-, PowerPoint- en PDF-bestanden) meegeleverd. Archos heeft nog geen informatie vrijgegeven over de prijs en beschikbaarheid van de Archos 80 XS.

Archos 80 XS
Archos 80 XS

portablegear.nl