Interessant:

Zoekgeraakte telefoon veiligst in kroeg en bioscoop

nieuws 30 november 2012 om 12:17

De kans op een gelukkig weerzien met een verloren mobiel is  het grootst bij verlies in de kroeg of in de bioscoop; dat blijkt uit 'The Lost Phone Experiment' van Vodafone.

Vodafone Nederland is met opzet 100 telefoons 'verloren' door het hele land. Een dikke week na de start van dit zogenaamde 'The Lost Phone Experiment' zijn er 29 mobieltjes teruggevonden en zijn er 71 verdwenen. De proef was realtime te volgen op de website. Vodafone krijgt jaarlijks 55.000 meldingen van verlies of diefstal en is dit experiment gestart om te kijken wat er met een verloren mobiel gebeurt. De cijfers laten zien dat het slim is om je telefoon met al je persoonlijke informatie goed te beveiligen.

De locatie van de telefoons werd met GPS in de gaten gehouden en er werd bijgehouden of ermee werd gesms't, gebeld of dat er gebruik werd gemaakt van internet. De gemiddelde tijd voordat een verloren mobieltje werd aangemeld was 20 uur. De afstand die telefoons uit het experiment gemiddeld aflegden is 2 kilometer met een maximum van 63 kilometer. De meeste telefoons die werden gevonden lagen in het café, gevolgd door de bioscoop en de supermarkt.

Elke verloren telefoon bevatte drie nummers: Papa, Mama en Thuis. Wat blijkt: Mama is populair en werd het eerst gebeld (58%), daarna Thuis met 31% en slechts 11% koos voor Papa. Wanneer men één van de drie nummers belde, kreeg de eerlijke vinder te horen dat hij/zij onderdeel uitmaakte van het experiment en de smartphone mocht houden.

portablegear.nl