Interessant:

Overmax Action: 7-inch gaming-tablet

nieuws 23 november 2012 om 15:25

Met de Overmax Action is er weer een gaming-tablet op de markt gekomen: de Overmax draait op Android 4.0 en beschikt over een 7-inch touchscreen en fysieke gametoetsen.

De Action Overmax heeft qua design erg veel weg van de Sony PSP met één fysiek pookje en zelfs toetsen met dezelfde symbolen (rondje, driehoekje, vierkantje, kruisje). De Overmax heeft een 7-inch capacitive touchdisplay en beschikt over een 1,2GHz Cortex A8-processor, 8GB geheugen, een microSD-kaartslot, WiFi, camera's aan de voor- en achterzijde, een 3,5mm poort en miniHDMI- en miniUSB-out.

De Overmax wordt geleverd met "een bundel van 50 sportspellen en klassieke games" en met emulators voor PlayStation 1-games, N64-games en SNES- en GBA-games. De gaming-tablet maakt gebruik van een "virtual mapping systeem", waarmee de controls aan de fysieke toetsen worden toegewezen. De Overmax draait op op Android 4.0 en ondersteunt ook de Google Play Store (Android Market).

De Overmax Action komt in december op de markt, maar de de prijs is nog onbekend en ook is nog niet duidelijk of de gaming-tablet ook in Nederland en België te koop zal zijn. Ook van twee andere recent aangekondigde gaming-tablets is het nog afwachten of ze naar de Lage Landen komen: de Archos GamePad en Wikipad Gaming-tablet.

Overmax Action: 7-inch Android 4.0 gaming-tablet
Overmax Action: 7-inch Android 4.0 gaming-tablet

TN: Tablet News