Interessant:

SMS-tracker voor Saudische vrouwen

nieuws 23 november 2012 om 11:06

Vrouwen in het streng islamitische†Saudi-ArabiŽ worden sinds kort voorzien van een elektronische SMS-tracker, waarmee hun mannen sms'jes krijgen als zij het land verlaten.

Voor vrouwen in†Saudi-ArabiŽ is het verboden om auto te rijden. Daarnaast mogen zij alleen reizen en het land verlaten met toestemming of onder begeleiding van hun man. Nu krijgen de vrouwen een SMS-tracker, waarmee hun lokatie en beweging in de gaten wordt gehouden. Als ze nu het land willen verlaten, ontvangen hun mannen een sms'je. De Saudische immigratiedienst werkt aan de SMS-service mee.

"De autoriteiten gebruiken technologie om vrouwen nauw in de gaten te houden", zegt columniste†Badriya al-Bishr, die verder kritiek uit op de "staat van slavernij waarin de vrouwen in†Saudi-ArabiŽ leven".

In†Saudi-ArabiŽ werd in 2006 nog wel de islam gepromoot via sms. Koranringtones werden in 2007 in het land echter verboden. Verder moest BlackBerry in 2010 een deal sluiten de de Saudische regering om een BlackBerry-verbod in het land te voorkomen.

Al Aribiya News