Interessant:

Nokia HERE navigatie-app voor iOS beschikbaar

nieuws 20 november 2012 om 14:18

Nokia HERE, een gratis navigatie-app en locatieservice met OV-informatie en gesproken wandelnavigatie is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar voor de iPhone en iPad.

Nokia HERE werd vorige week reeds aangekondigd. De Nokia HERE kaartapplicatie voor iOS is gebaseerd op HTML5 en omvat offline mogelijkheden, spraakgestuurde wandelnavigatie en openbaarvervoerinformatie. De app kent ook 3D-kaartmogelijkheden.

Als onderdeel van de introductie van HERE lanceert verder Nokia LiveSight. Deze technologie is gebaseerd op een nauwkeurige 3D-kaart van de wereld. LiveSight biedt een intuītieve 'augmented reality'-ervaring (aldus Nokia). Deze technologie maakt gebruik van de camera van de mobiele telefoon. Nokia City Lens, exclusief ontwikkeld voor Nokia Lumia-telefoons (en voor het eerst geintroduceerd op de Lumia 920 en Lumia 820), is de eerste applicatie die de LiveSight-dienst biedt.

Nokia HERE is gratis beschikbaar in de iTunes App Store en werkt vanaf iOS 4.3. Er is ook een HERE-SDK (ontwikkeltool) voor Android in ontwikkeling.

Nokia HERE voor iPhone
Nokia HERE voor iPhone

iTunes App Store