Interessant:

Qualcomm: 5 miljard smartphones tot 2016

nieuws 21 november 2012 om 11:00

Chipfabrikant Qualcomm verwacht dat er tussen 2012 en 2016 vijf miljard smartphones zullen worden verkocht. Qualcomm levert chips voor zeer veel Android-smartphones.

Qualcomm verwacht dat - ondanks de wereldwijde recessie - de mobiele sector blijft groeien. De mobiele industrie verandert volgens Qualcomm ook de verwachtingen ten op zichte van de traditionele computermarkt. "Consumenten verwachten zowel goede connectiviteit, een goede accuduur als een compact formaat. Daardoor zal Qualcomm in het mobiele segment blijven groeien", aldus de chipfabrikant.

Als de mobiele industrie blijft groeien is dat goed nieuws voor Qualcomm, aangezien het bedrijf de chips levert voor veel Android-smartphones.áVerder verwacht Qualcomm dat er in 2016 650 miljoen tablets en laptops (het is onduidelijk waarom Qualcomm deze productgroepen combineert) zijn verkocht. Qualcomm is ook een belangrijke leverancier van 4G/LTE-chips en de verwachting is dat in de toekomst het aantal mobiele apparaten met een 4G-chip flink zal toenemen. Ook daarom zit Qualcomm de toekomst zonnig tegemoet.

Pocket-lint.com