Interessant:

Allergie door BlackBerry of klap-telefoon

nieuws 12 november 2012 om 14:17

Uit een Amerikaanse studie blijkt dat BlackBerry-smartphones en klap-telefoons allergie kunnen veroorzaken doordat deze toestellen nikkel en kobalt kunnen bevatten.

De studie van de "Annual Scientific Meeting of the American College of Allergy, Asthma and Immunology" (kortweg ACAAI) toont dat aan BlackBerry-smartphones en klap-telefoons de oorzaak kunnen zijn van†allergieŽn. Dat komt voornamelijk doordat deze modellen nikkel en kobalt bevatten, twee materialen waarvan men weet dat ze†allergieŽn kunnen veroorzaken.

"Beide metalen kunnen een allergische reactie oproepen, inclusief droge, jeukerige vlekken langs wangen en kaaklijn", aldus een allergie-onderzoekster van ACAAI. Andere allergische reacties die kunnnen ontstaan door nikkel en kobalt zijn zwellingen, exceem of andere huidirritanties.

Het goede nieuws is dat uit het onderzoek van ACAAI ook blijkt dat de iPhone en veel Android-toestellen geen kobalt en nikkel bevatten.†

In 2008 toonde de Britse†Association of Dermatologists reeds aan dat mobieltjes allergische reacties kunnen veroorzaken. Naast allergie voor nikkel en kobalt is het ook mogelijk dat er een allergische reactie ontstaat door overgevoeligheid voor gsm-straling.

The Examiner