Interessant:

Analfabete kinderen in†EthiopiŽ hacken tablet

nieuws 7 november 2012 om 15:06

De hulporganisatie One Laptop Per Child†deelde in afgelegen dorpen in†EthiopiŽ tablets uit aan analfabete kinderen†om te kijken of ze zichzelf zouden kunnen leren lezen. De kinderen hadden de tablet binnen enkele maanden gehackt.

One Laptop Per Child (OLPC)†deelde modellen van de Motorola Xoom-tablet met enkele voorgeinstalleerde programma's (waaronder een alfabet-leerprogramma) en geintegreerde zonnepanelen uit aan de Ethiopische kinderen. De hulporganisatie had in eerste instantie lage verwachtingen: een medewerker dacht dat de kinderen wel met de dozen zouden gaan spelen. Niets was minder waar: een kind had binnen een paar minuten de tablet reeds uit de doos en ook al aangezet.

De proef is verder ook zeer succesvol verlopen: verschillende kinderen toonden aan woorden en letters te hebben geleerd en gemiddeld zou elk kind 47 apps per dag gebruiken. Ook verder zijn de kinderen erg creatief: ze pasten het bureauland van de tablet aan (ondanks voorgeinstalleerde software om dat te voorkomen) en hackten zelfs Android om de camera van de tablet aan de praat te krijgen (deze was door OLPC in eerste instantie uitgeschakeld).

In Nederland maakt opiniepeiler Maurice de Hond zich sterk voor iPad-basisscholen.

Ethiopian Review