Interessant:

Moeder schrijft roman op BlackBerry

nieuws 7 november 2012 om 08:52

Een 41-jarige moeder uit Groot-Brittannië heeft in vier maanden een roman van 55.600 woorden (200 pagina's) geschreven - ze schreef het boek helemaal op haar BlackBerry.

Het boek met de titel The Kickdown Girls is inmiddels te koop via Amazon. De 41-jarige vrouw vertelde aan het boek begonnen te zijn nadat zij met haar 14-jarige dochter de film Attack the Block had gezien. Haar dochter vond de film fantastisch, maar haar moeder niet. De dochter daagde daarop haar moeder uit om een beter script te schrijven. De moeder nam de uitdaging aan en daar is het boek uit voortgekomen.

De vrouw schreef het 200-pagina tellende boek in vier maanden volledig met de voorgeinstalleerde MemoPad-app op BlackBerry, "omdat ze het toestel altijd en overal bij de hand had". Dat het een leuke publiciteitsstunt is om het boek onder de aandacht te brengen, is mooi meegenomen.

In 2009 schreef een 36-jarige Amerikaanse man een roman met sms (The Warded Man) door twee jaar lang elke dag in de trein zo'n 1.000 woorden op zijn smartphone te tikken.

Daily Mail