Interessant:

Google maakt LG Nexus 4 met Android 4.2 officieel

nieuws 30 oktober 2012 om 10:23

Google en LG hebben, zoals verwacht, officieel de vierde Nexus-smartphone aangekondigd: de LG Nexus 4 heeft een 4,7-inch True HD IPS+ display en is de eerste smartphone met de nieuwe Android 4.2 editie.

De LG Nexus 4 is voorzien van een 8-megapixel-hogeresolutiecamera waarmee je foto's kan maken vanuit iedere hoek om die vervolgens samen te smelten in zogenaamde 'Photo Spheres' (dat zijn 360 graden panorama-foto's). Daarnaast kun je de foto's automatisch uploaden met Instant Upload, zodat je nooit een foto kwijtraakt. Video's zijn op te nemen in 1080p Full HD-kwaliteit. Dankzij de NFC-support en Android Beam-functionaliteit zijn foto's en video's eenvoudig te delen met andere Android NFC-apparaten.

Het toestel heeft een True†HD IPS Plus-beeldscherm van 4,7-inch (1280 x 768 pixels) met de 'Zerogap Touch-technologie':†dankzij de zacht geronde glazen randen glijdt je vinger vlot over het scherm van 320 ppi, terwijl deze beeldschermtechnologie je het gevoel geeft dat je elke pixel als het ware aanraakt. De Nexus 4 is daarnaast voorzien van krasbestendig Corning Gorilla Glass 2-glas.†Verder beschikt de Nexus 4 over een quad-core†Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor (met daarbij 2GB RAM geheugen), die†zeer snelle en indrukwekkende prestaties garandeert. Het 8GB of 16GB geheugen is niet uitbreidbaar.

LG Nexus 4 met Android 4.2
LG Nexus 4 met Android 4.2

De Nexus 4 is de eerste smartphone met Android 4.2, de nieuwste versie van Jelly Bean.††Een nieuwe optie in Android 4.2 is 'Gesture Typing' - een geintegreerde Swype-functionaliteit, waarmee je snel berichten kan schrijven door met een vinger over het on-screen toetsenbord te 'vegen'. Dankzij Android 4.2 krijg je de beschikking over de recentste edities van Google-apps als Google Now (voor reminders††over je volgende vluchten, restaurant- en hotelreserveringen) en Google Maps (met†turn-by-turn gps-navigatie, live verkeersinformatie en geÔntegreerde routebeschrijvingen voor de auto, het openbaar vervoer en per voet).

De LG Nexus 4†wordt simlock-vrij verkocht en is compatibel met GSM/HSPA+ zodat je hem kunt gebruiken via meer dan 200 netwerkoperators wereldwijd. In Nederland en BelgiŽ zal de Nexus 4 met 16GB eind november in de winkels liggen. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

portablegear.nl