Interessant:

1 miljard Gorilla Glass-gadgets verkocht

nieuws 26 oktober 2012 om 09:40

Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 1 miljard smartphones, tablets en andere gadgets met een display van het krasbestendige Gorilla Glass verkocht.

Gorilla Glass-fabrikant Corning heeft tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers bekendgemaakt dat er wereldwijd meer dan 1 miljard smartphones, tablets en andere gadgets met een display van het krasbestendige Gorilla Glass zijn verkocht. Corning boekte een kwartaalwinst van 521 miljoen dollar, maar toch "vielen de cijfers enigszins tegen wegens een stagnerende omzet en dalende winst".

Gorilla Glass van Corning is het krasbestendige en stevige glas dat voor veel smartphone- en tablet-displays wordt gebruikt. Begin 2012 presenteerde Corning de tweede generatie Gorilla Glass onder de voor de hand liggende naam Gorilla Glass 2. Momenteel werkt Corning aan Willow Glass, de derde generatie Gorilla Glass, die naast robuust ook flexibel moet worden.

Gorilla Glass debuteerde op de originele iPhone in 2007. De legende wil dat toenmalig Apple CEO Steve Jobs toen Corning CEO Wendell Weeks overtuigde om te beginnen met massaproductie van Gorilla Glass.

Gorilla Glass 2
Gorilla Glass 2

MobileCowboys