Interessant:

Gratis Jabra-headsets bij tankstation

nieuws 11 oktober 2012 om 15:18

Headset-fabrikant Jabra deelt vanaf morgen (12 oktober) gratis Bluetooth-headsets uit bij Shell Station Haarrijn in Breukelen in verband met de extra controles van de politie op bellen achter het stuur.

Met de weggeef-actie waarschuwt Jabra alle automobilisten voor het najaarsoffensief 'verantwoord handsfree bellen' dat vandaag door de politie is afgekondigd in onder andere het Algemeen Dagblad. De politie deelt vanaf nu (standaard)boetes uit van 220 euro als je wordt betrapt met een mobieltje in de hand tijdens het rijden, ook al wordt er niet mee gebeld.

Als ludieke waarschuwingsactie voor de extra controles geeft Jabra daarom op vrijdagochtend 12 oktober om 08.30 uur gratis Buetooth-headsets uit bij Shell Station Haarrijn in Breukelen.†Ook roept Jabra iedereen op die al een headset of speakerphone heeft om deze vooral onder het stof vandaan te halen en deze vanaf vandaag daadwerkelijk te gaan gebruiken.'

Jabra onderzocht verder wat het automobilisten binnen Europa kost om zonder handsfree-systeem te bellen in de auto. In bijna alle Europese landen is het gebruik van een mobiele telefoon zonder headset tijdens het rijden illegaal, behalve in Zweden en in landen buiten de Europese Unie (BosniŽ-Herzegovina en Turkije). Met 220 euro krijg je in Nederland de hoogste boete, op de voet gevolgd door Denemarken met 205 euro. In Letland wordt de laagste boete uitgedeeld, daar kost het maar 10 euro.

portablegear.nl