Interessant:

Razer komt met gaming-tablet: codenaam Project Fiona

nieuws 9 oktober 2012 om 11:37

Hardware-fabrikant Razer komt binnenkort met een gaming-tablet met een 10,1-inch touchscreen en geintegreerde controllers. De tablet heeft voorlopig de codenaam Project Fiona.

Razer toonde een conept van de tablet reeds op de CES 2012 in januari en beloofde de gaming-tablet te maken als een eerste post erover op Facebook genoeg 'likes' zou krijgen. Razer wilde minstens 10.000 'likes' binnen een week en dat is ruimschoots gelukt.

Volgens Razer is het de bedoeling van Project Fiona om "PC-gaming op een tablet mogelijk te maken". De 10,1-inch tablet beschikt daartoe aan beide zijden over uitstekende controllers met een analoge stick en zes toetsen. 

Veel details zijn er verder nog niet bekend over Project Fiona. De resolutie van het scherm is waarschijnlijk 1280 x 720 pixels en de prijs zou "onder de 1.000 dollar liggen". Of Razers gaming-tablet op Windows 8 of Android draait is ook nog onduidelijk. Maar aangezien Razer spreekt van "PC-gaming op een tablet" lijkt Windows 8 voor de hand liggend.

Het is niet bekend wanneer de Razer gaming-tablet op de markt komt. Binnenkort verschijnen er wel enkele andere gaming-tablets, waaronder de Archos GamePad en de Wikipad Gaming Tablet.

Naschrift: Project Fiona is begin 2013 officieel aangekondigd als de Razer Edge.

Padvance