Interessant:

Motorola Atrix Webtop alweer afgeschreven

nieuws 9 oktober 2012 om 08:47

Motorola stopt met de ontwikkeling van de Webtop-accessoire en -software waarmee je een Android-smartphone kon omtoveren in een laptop. De Webtop-functie was een van de belangrijkste functionaliteiten van de Motorola Atrix.

De Motorola Atrix werd in januari 2011 geintroduceerd. Het was de eerste smartphone met een qHD (540 x 960 pixels) schermresolutie, een resolutie die later ook op veel andere smartphones is gebruikt. Eén van de andere sleutelfunctionaliteiten was de Webtop-functie. Daarmee kon je de smartphone achterin een speciale laptop-accessoire docken en vervolgens was deze met de speciale Webtop-software als laptop te gebruiken.

Bij de introductie noemde Motorola de Webtop-technologie nog de "toekomst van mobile computing". De Webtop is echter niet breed geadopteerd en de verkoop van de Motorola Atrix en van de (in oktober 2011 gepresenteerde) Atrix 2 viel erg tegen. Motorola stopt daarom met de Webtop-ontwikkelingen. Het verklaart daarbij ook dat de Webtop-technologie overbodig wordt naarmate meer desktop-achtige functionaliteiten voor Android beschikbaar komen.

Motorola neemt ongetwijfeld afscheid van Webtop onder druk van eigenaar Google, dat flink wil bezuinigen op Motorola: 20 procent van de werknemers moet waarschijnlijk weg. De Atrix-modellen waren in Nederland niet op brede schaal te koop.

Motorola Atrix Webtop
Motorola Atrix Webtop

Cnet