Interessant:

iPhone 5 bij easy-2order.com oplichting!

nieuws 6 oktober 2012 om 12:16

Zaterdagmorgen stond in het Algemeen Dagblad een advertentie van easy-2order.com voor een losse iPhone 5. Nader onderzoek wijst uit dat het om oplichters gaat [update 8 okt 21:38].

[update 8 okt 21:38] De SNS-bank heeft het nummer van easy-2order.com geblokkeerd. Het gestorte geld kan hierdoor niet opgenomen worden. Mogelijk blijft de schade hierdoor beperkt. De easy-2order.com website is ondertussen uit de lucht. Gedupeerden wordt geadviseerd contact op te nemen met de politie. Op opgeletopinternet.nl staat ondertussen ook een topic waar je jezelf als gedupeerde kan aanmelden. Dit forum staat ook boordevol tips.

[update 7 okt 22:01] Contact gehad met de fraudelijn van ING. Aangegeven dat maba-shop.com een scam is. ING geeft in eerste instantie aan niet veel te kunnen doen. Verantwoordelijkheid ligt bij de overboekers. Desondanks wordt de melding toch doorgestuurd naar een gespecialiseerde afdeling.

[update 7 okt 21:43] Een lezer waarschuwt voor maba-shop.com. Deze shop zou gisteren in de Telegraaf geadverteerd hebben. Opzet van maba-shop.com is vrijwel identiek aan easy-2order.com. Ook maba-shop.com maakt gebruik van een KvK- en BTW-nummer van een bedrijf met een gelijkluidende naam. Deze shop maakt gebruik van het volgende rekeningnummer:

673 179 79 6 t.n.v: S de Boer te Joure IBAN NL34INGB0673179796 BIC INGBNL2A

[Update 6 okt 15:15] Zojuist contact gehad met easy2order.nl. Zij geven aan GEEN banden te hebben met easy-2order.com. Het vermelde KvK- en BTW-nummer van easy-2order.com klopt derhalve niet. Wij adviseren met klem om niet bij easy-2order.com te bestellen!

[update 6 okt 13:00] Met de SNS-bank gesproken. SNS-bank wilde niet bevestigen of de tenaamstelling van het nummer 'easy 2' was. Er is melding gemaakt van gebruik van de rekening bij eventuele oplichtingspraktijken. SNS-bank benadrukt dat je zelf verantwoordelijk bent naar wie je geld overboekt.

Originele tekst zaterdag 6 okt 12:16

Vrijwel alles wijst erop dat easy-2order.com geld wil incasseren zonder te leveren en daarbij probeert mee te liften op de naamsbekendheid van easy2order.nl. Ons advies is om voorlopig niet bij deze winkel te bestellen. Let op easy-2order.com dient niet verward te worden met het betrouwbare en goed bekend staande easy2order.nl.

easy2-order.com maakt gebruik van de volgende bankrekening: 8984.47.062 t.n.v Easy 2 te Heerhugowaard IBAN/SEPA Nummer: NL15 SNSB 0898 4470 62 BIC Nummer: SNSBNL2A

easy-2order.com advertentie in AD 6 oktober 2012
easy-2order.com advertentie in AD 6 oktober 2012

Rode vlag 1 - Een paar dagen actief Per mail geeft easy-2order.com te bestaan sinds 1999 (!). De domeinnaam easy-2order.com is echter pas enkele dagen geleden aangemaakt. Hiervoor is de domeinnaam niet actief geweest. De webshop easy-2order.com bestaat dus pas enkele dagen, namelijk sinds 27 september 2012.

Rode vlag 2 - KvK en BTW-nummer van ander bedrijf Het KvK nummer dat gebruikt wordt is 34324426. Dit is het KvK-nummer van Easy2 Company B.V. die onder andere de website easy2order.nl exploiteert. Dit is een website die al enkele jaren actief is en gadgets verkoopt. De website heeft talloze goede kopersbeoordelingen. Easy2 Company B.V. geeft aan geen banden te hebben met easy-2order.com. Bij de KvK is geen inschrijving van easy-2order.com bekend.

Rode vlag 3 - Weinig aandacht aan website De site ziet er prima uit. Er lijkt veel zorg te zijn besteed aan de site. Nadere inspectie leert echter dat de site draait op de gratis software 'OpenCart'. Hiermee is het mogelijk om zeer snel een professionele webshop op te zetten. De teksten op de site dien je echter zelf te schrijven en juist daar is heel weinig aandacht aan besteed. De teksten op de site zijn namelijk een samenraapsel van gekopieerde teksten.De tekst van de Apple Macbook Pro Retina 256GB MC975N/A is bijvoorbeeld gekopieerd van concurrent laptopshop.nl. En de tekst van de iPhone 4S is gekopieerd van Typhone.nl. De iPhone 5 tekst is weer afkomstig van Apple.com. De algemene voorwaarden op easy-2order.com zien er goed uit, maar zijn ook op talloze plaatsen op het internet te vinden. De verzendinformatie van easy-2order.com ziet er echter bijzonder knullig uit met een vreemde opmaak, tal van taal- en spelfouten en een rare mix van mooie volzinnen en Jip&Janneke taal.

Rode vlag 4 - Zeer lage prijzen De prijzen van easy-2order.com zijn te mooi om waar te zijn. Een Samsung Galaxy S3 simlockvrij kost bijvoorbeeld 419,-. Gerenommeerde webshops bieden de Galaxy S3 aan voor prijzen vanaf 485,-. Hetzelfde geldt voor de Apple Macbook Pro Retina 256GB MC975N/A die 1999,- kost. Bij andere winkels kost diezelfde laptop 2150,- of meer. Consumentenelectronica is een prijsvechtersmarkt. Veel lagere prijzen dan concurrenten zijn meestal niet mogelijk.

Conclusie easy-2order.com oogt betrouwbaar, maar een nadere inspectie wekt wantrouwen op. De prijzen zijn aanzienlijk scherper dan andere partijen. Meestal geldt: als iets te mooi is om waar te zijn dan is dat het meestal ook. Daarnaast wordt er doelbewust meegelift op de naamsbekendheid en KvK- en BTW-nummers van een andere website. Een eigen KvK-inschrijving lijkt er niet te zijn. Wij adviseren om geen bestellingen te plaatsen op deze site. Heb je toch een bestelling geplaatst neem dan zo snel mogelijk contact op met je bank en eventueel met de politie.

portablegear.nl