Interessant:

iPhone 5 beinvloedt Amerikaanse macro-economie

nieuws 15 september 2012 om 13:43

Volgens de Amerikaanse bank JP Morgan kan de iPhone 5 invloed hebben op de Amerikaanse macro-economie; dankzij de iPhone 5 zou de Amerikaanse economie met een kwart tot een half procentpunt kunnen toenemen.

JP Morgen verwacht dat Apple in het vierde kwartaal van 2012 ongeveer 8 miljoen exemplaren van de iPhone 5 zal verkopen - een enorm aantal voor een toestel dat dan pas net is geintroduceerd. 

De Amerikaanse bank schat dat dankzij de iPhone 5 het bruto binnenlands product (bbp), dat is de totale geldwaarde van alle in een land geproduceerde goederen en diensten gedurende een bepaalde periode, van de Verenigde Staten in 2012 met een kwart- tot een half procentpunt zal groeien.

JP Morgen baseert de verwachting onder meer op het grote succes van de iPhone 4S, dat alle verwachtingen overtrof. Het is opmerkelijk dat een enkel bedrijf invloed kan hebben op macro-economische cijfers van een land. Het tekent hoe groot en invloedrijk Apple inmiddels is geworden, ondanks het overlijden van topman Steve Jobs in 2011.

Reuters