Interessant:

Pentax Q10 systeemcamera getoond

nieuws 12 september 2012 om 11:11

Pentax introduceert met de Pentax Q10 haar tweede compacte systeemcamera: de Q10 beschikt over een 12,4-megapixel CMOS-sensor en een uitvouwbare flitser.

De Pentax Q10 is Pentax's tweede compacte systeemcamera in de Q-serie, na de originele Pentax Q. Naast een 12,4-megapixel sensor is de Q10 onder meer voorzien van een 3-inch kleurendisplay, een ISO-bereik van 100 - 6400, HDR-functionaliteit (combineert details van verschillende afbeeldingen voor één perfecte afbeelding), een RAW-opnamemodus, een 1080p Full HD-videorecorder en het "DRII" (Dust Removal II) mechanisme, waarmee vlekken door stof (die kunnen ontstaan als je buiten lenzen wisselt) worden voorkomen.

Verder is de Pentax Q10 voorzien van miniHDMI-out en een high-burst continu-modus waarmee je vijf beelden per seconde vastlegt. Het Shake Reduction-mechanisme helpt bewogen foto's voorkomen. Bijzonder is de ingebouwde automatische flitser, die met een opvallende uitvouwbare constructie aan de camera bevestigd zit. Net als op de eerste Pentax Q zijn Pentax's K-mount-lenzen met een speciale adapter op de Pentax Q10 te gebruiken.

De Pentax Q10 komt in het rood, wit of zwart en is vanaf oktober beschikbaar. De prijs (inclusief standaard zoomlens) ligt waarschijnlijk rond de 600 euro.

Pentax Q10 systeemcamera
Pentax Q10 systeemcamera

portablegear.nl