Interessant:

Windows 8-interface mag geen Metro heten

nieuws 15 augustus 2012 om 11:58

De Windows 8-interface (bestaande uit kleurrijke tegeltjes) mag geen 'Metro' heten, omdat het Duitse bedrijf Metro AG de rechten op deze naam heeft. Microsoft spreekt daarom nu simpelweg van de 'Windows 8-interface'.

Microsoft noemde de interface van Windows 8 in 2011 de 'Metro-interface'. De naam verwijst naar 'eenvoudige bewegwijzering in het openbaar vervoer, zoals in de metro en op vliegvelden'. Sinsdien sprak Microsoft over de Metro-interface bij alle nieuwe informatie over Windows 8, Windows Phone 7.5, Office 2013 en Server 2013. 

De Metro-interface is gebaseerd op de toegankelijke Windows Phone 7-interface en is geoptimaliseerd voor touch-gebruik op tablets. Traditionele bediening met de muis blijft echter ook mogelijk. Microsoft kondigde met de Microsoft Surface reeds haar eigen Windows 8-tablet aan.

Helaas voor Microsoft mag de interface van Windows 8 niet langer 'Metro' blijven noemen, omdat de rechten op de naam liggen bij Metro AG, een internationele retailonderneming uit Duitsland. Microsoft spreekt daarom nu van de 'Windows 8-interface' of van de 'Modern UI'.

Volgens Microsoft-analist Michael Cherry is het verlies van de Metro-naam niet erg. "Consumenten kunnen zulke dingen niet schelen" zegt hij, "het succes van Windows 8 zal afhangen van de hoeveelheid beschikbare apps in de Windows Store. De naam is niet belangrijk". Windows 8 komt in oktober op de markt.

Windows 8 Metro-interface verliest 'Metro'-naam
Windows 8 Metro-interface verliest

Notebook Review