Interessant:

Casio met EXILIM N1, N10, N20 en ZR300

nieuws 2 augustus 2012 om 08:12

Casio heeft een viertal nieuwe camera's geintroduceerd. De EX-N1-, EX-N10- en EX-N20 zijn kleurrijk vormgegeven point-and-shoot camera's. De EXILIM EX-ZR300 is nieuwe high-end camera van Casio.

De Casio EXILIM EX-ZR300 bestempelt Casio als het topstuk in de EXILIM-serie. De EX-ZR300 is uitgerust met een groothoeklens van 24 mm, 12,5x optische zoom en heel veel functies waarmee je altijd en overal met het allergrootste gemak de mooiste foto’s maakt. Rapid Shutter zorgt ervoor dat de camera razendsnel achter elkaar foto’s maakt zonder enige vertraging. Een zeer gebruiksvriendelijke en populaire optie die je op een conventionele digitale compactcamera niet hebt.

Casio Exilim ZR300
Casio Exilim ZR300

Als het topmodel van de EXILIM-cameraserie is de EX-ZR300 voorzien van legio camerafuncties. Premium Auto Pro combineert automatisch afbeeldingen die zijn gemaakt door doorlopend te fotograferen op hoge snelheid, om zo de uiteindelijke beeldkwaliteit sterk te verbeteren. Dit werkt zelfs onder moeilijke omstandigheden, zoals bij tegenlicht, 's nachts en wanneer de fotograaf sterk inzoomt. High-Speed (HS) Night Shot voegt foto's samen, die op hoge snelheid achter elkaar zijn genomen en zorgt zo zonder flits voor heldere beelden van omgevingen die op het eerste gezicht te donker lijken. De lichtgevoeligheid van deze functie heeft zelfs een equivalent van ISO 12800. Art Shot biedt zeven verschillende effecten voor het maken van artistieke foto's als miniatuureffecten of speelgoedcamera-effecten.

Casio Exilim N1
Casio Exilim N1

De nieuwe camera's EX-N1-, EX-N10- en EX-N20 hebben een ronde body voor een optimale grip. Het CMF Design zorgt voor een aantrekkelijk uiterlijk voor wat betreft kleur, afwerking en materiaal. Door deze elementen te integreren, is een gevarieerde serie camera’s beschikbaar met verschillende modellen voor een brede groep consumenten. Je kan nu echt een camera kiezen, die bij je past.

Casio Exilim N10
Casio Exilim N10

De EXILIM EX-N1 is er in drie 'casual' kleuren – blauw, roze en wit – gecombineerd met zwarte elementen. De EXILIM EX-N10 herken je aan zijn 'stijlvolle' ontwerp met onderliggend gegraveerd stikselpatroon en bovenliggende glanslaag. Deze camera is er in drie kleurvariaties: roze, goud en zwart. De EXILIM EX-N20 is afgewerkt met een lederlook en ligt heerlijk in de hand. De lensring en de greep zijn beide in meegekleurd metaal uitgevoerd. Je kunt kiezen uit drie kleuren: bruin, blauw en rood.

Casio Exilim N20
Casio Exilim N20

De EX-N1, EX-N10 en EX-N20 zijn voorzien van een CCD-sensor met een effectieve resolutie van 16,1 megapixels en een groothoeklens van 26mm met 5x optische zoom. Deze drie modellen bieden Premium Auto. Deze functie analyseert een scène automatisch en kiest vervolgens de beste instellingen. Daarnaast zorgt de Make-up-functie voor prachtige portretten door oneffenheden op de huid weg te werken.

De Casio EXILIM EX-ZR300 is verkrijgbaar vanaf september 2012 voor 269 euro. De camera's zijn verkrijgbaar vanaf september 2012 voor 99 euro (EX-N1), 109 euro (EX-N10 en EX-N20).

portablegear.nl