Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

iPhone 5 zorgt voor hamstering nanoSIM-kaarten

nieuws 17 juli 2012 om 09:50

VolgensáThe Financial Timesábestellen Europese providers massaal nanoSIM-kaarten, omdat zij verwachten dat de iPhone 5 (die waarschijnlijk dit najaar wordt gepresenteerd) deze nieuwe standaard ondersteunt.

In 2010 introduceerde Apple met de iPhone 4 de eerste smartphone met een microSIM-kaart en veel andere fabrikanten hebben inmiddels ook smartphones met een microSIM uitgebracht. Verwacht wordt nu dat Apple met de iPhone 5, die volgens de geruchten dit najaar wordt gepresenteerd, de eerste smartphone met een nanoSIM-kaart op de markt brengt.

Volgens The Financial Timesádenken de meeste Europese providers in elk geval dat de iPhone 5 zal voorzien zijn van een nanoSIM en daarom zouden ze massaal nanoSIM-kaarten hebben besteld. Dan hebben ze in elk geval genoeg nanoSIMs in huis als het toestel op de markt komt.

Na veel geruzie over de nieuwe SIM-standaard, waarbij Apple tegenover onder meer Nokia, Motorola en BlackBerry stond, riep de ETSI (hetáEuropees Telecommunicatie en Standaardisatie Instituut) begin juni nanoSIM tot de officiŰle nieuwe SIM-standaard uit. Een nanoSIM-kaart is 40 procent kleiner van de - toch al erg kleine - microSIM-kaart. Volgens eerdere geruchten heeft Apple ook plannen om een niet-verwijderbare SIM in de nieuwe iPhone te integreren.

iPhone 5 (concept)
iPhone 5 (concept)

IntoMobile