Interessant:

Ontslag om sms'en tijdens yoga-les

nieuws 31 juli 2012 om 08:58

Een yoga-lerares die op de campus van Facebook yoga-les gaf, is ontslagen omdat zij verwijtend had gekeken naar een cursiste die zelfs tijdens de yoga-oefeningen bleef sms'en.

De 35-jarige yoga-lerares vroeg haar cursisten voor de yoga-les om hun mobieltjes uit te zetten, toen ze een vrouwelijke cursist met een mobieltje had gezien. Toen zij later echter een moeilijke yoga-houding voordeed, zag ze dezelfde vrouw tijdens de les sms'en op haar mobieltje. De lerares wierp haar daarop een verwijtende blik toe, maar zei er verder niets van.á

De sms'ende vrouw ging later blijkbaar toch klagen, want de yoga-lerares ontving van de leiding een waarschuwing "dat ze geen telefoonverbod in haar les kon instellen". Twee weken daarop werd ze zelfs ontslagen, "omdat ze klanten van de sportschool ongelukkig zou maken".

"Voor de meeste mensen is het idee achter yoga om jezelf even af te sluiten van de buitenwereld", aldus de lerares. "Als je dan je mobieltje mee de les in brengt, waarom kom je dan eigenlijk?"

Sommige jongeren zijn zo ernstig sms-verslaafd dat zij te maken krijgen met sms-nekpijn of zelfs een polsoperatie moeten ondergaan.

Yahoo! Finance