Interessant:

Google Maps offline beschikbaar in Nederland

nieuws 29 juni 2012 om 08:03

Google Maps is nu ook offline beschikbaar in Nederland; je kan kaarten van maximaal zes verschillende gebieden op je Android-smartphone installeren en offline gebruiken.

De offline-functie van Google Maps werd in 2010 al geintroduceerd in de Verenigde Staten als onderdeel van Google Maps for Mobile 5. Nu is de functie dan ook in Nederland beschikbaar. Je kan kiezen uit kaarten van 150 verschillende landen. Voorheen was Google Maps alleen online te gebruiken via WiFi of 3G, wat hoge datakosten kon opleveren.

Je kan maximaal zes verschillende kaarten van Google Maps op je Android-smartphone installeren en offline gebruiken. Google geeft gelijk aan hoeveel MB een kaart is alvorens je hem downloadt. Op de offline kaarten kan je gewoon scrollen en zoomen, net zoals op online kaarten. Ten slotte kan je ook de locatie van je telefoon bepalen zonder dat daarvoor een netwerkverbinding nodig is - je hoeft enkel GPS in te schakelen.

Tegelijkertijd met de offline-functie van Google Maps kondigde Google deze week de Google Nexus 7 tablet met Android 4.1 Jelly Bean aan.

Google Blogspot