Interessant:

Mozilla werkt aan Firefox Junior-browser voor iPad

nieuws 19 juni 2012 om 11:50

Mozilla, ontwikkelaar van de Firefox-browser, werkt aan de Junior-browser voor de iPad, die een aantrekkelijk alternatief voor Apple's eigen Safari-browser moet gaan worden.

Afgezien van Opera Mini zijn er momenteel nog niet heel veel degelijke alternatieven voor Apple's Safari-browser op de iPad. Mozilla wil hier verandering in brengen met Junior, een versie van de Firefox-browser die speciaal voor de iPad is ontworpen.

Volgens Mozilla maakt Junior browsen op de iPad "leuker en ergonomischer". Junior is een stuk eenvoudiger dan andere (tablet)browsers, omdat er maar twee toetsen zijn - die direct onder je duimen geplaatst zijn. Naast de standaard "Back"-toets is er een "Plus"-toets waarmee je een nieuw scherm opent waarin je een URL kan intikken of direct een recent bekeken of gebookmarkte site kan bekijken.

Mozilla wil het browsen met Junior op de tablet dus zo eenvoudig mogelijk houden. Volgens de Firefox- en voormalig Netscape-ontwikkelaar maken vele tabs en zoekbalken het browsen op een tablet nodeloos gecompliceerd. Het is nog niet bekend wanneer Junior officieel beschikbaar is voor de iPad.

Boy Genius Report