Interessant:

Sony Xperia tipo en Xperia miro onthuld

nieuws 14 juni 2012 om 11:18

Sony breidt haar Xperia-serie uit met twee Android 4.0-smartphones: de Xperia tipo (een entry-level model) en de Xperia miro (waarbij Facebook-integratie centraal staat).

De naam van de Sony Xperia miro houdt geen verband - in zoverre bekend - met de Spaanse surrealistische kunstenaar Joan Miró (1893 - 1983) of de voormalige supermarktketen Miro. Op de Xperia miro staat Facebook-integratie centraal. De "Xperia with Facebook"-app zorgt voor Facebook-integratie in je contactpersonen, fotogalerij en muziekspeler. Updates van social networks en inkomende berichten worden door middel van kleurrijke (aanpasbare) verlichting weergegeven.

De Xperia miro draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en beschikt verder over een 3,5-inch touchscreen, een 5-megapixel camera, een VGA-webcam, een 800MHz-processor, Bluetooth 2.1, 3G/HSDPA, DLNA, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, FM-radio, de Timescape/Twitter-app en 4GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). De Xperia miro komt in het zwart, zwart/roze, wit of wit/goud.

Sony Xperia miro
Sony Xperia miro

De Sony Xperia tipo - die niets van doen heeft met de tussen 1988 en 1995 op de markt gebrachte Fiat Tipo familieauto - is een instapmodel Android 4.0-smartphone. Voor beginnende smartphone-gebruikers is de Xperia tipo voorzien van een speciale instellingenhandleiding en een geďmplementeerde applicatie waarmee je je dataverbruik kan bijhouden. Het toestel is verder uitgerust met een 3,2-inch touchscreen, een 3,2-megapixel camera, FM-radio, Bluetooth 2.1, 3G/HSDPA, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, aGPS, 2,5GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD) en een Facebook-app. De Timescape/Twitter-app is niet op de Xperia tipo geinstalleerd.

Van de Xperia tipo komt (in geselecteerde landen) ook een een dual-sim variant op de markt onder de naam Sony Xperia tipo dual. De Xperia tipo is beschikbaar in het zwart, wit, rood of goud.

Sony Xperia tipo
Sony Xperia tipo

De Sony Xperia miro en Sony Xperia tipo komen in het derde kwartaal van 2012 op de markt. Prijzen zijn nog niet bekend. De tipo dual komt niet naar de Benelux.

portablegear.nl