Interessant:

Nokia verkoopt luxe-merk Vertu

nieuws 14 juni 2012 om 09:37

Nokia heeft haar luxe-merk Vertu verkocht aan de Noord-Europese investeringsgroep EQT VI; Nokia houdt nog wel een minderheidsbelang van 10 procent in Vertu.

De overname moet in het najaar van 2012 zijn afgerond; er gingen al lange tijd geruchten dat Nokia Vertu zou verkopen. Het is niet bekend hoeveel geld Nokia voor Vertu ontvangt, maar mogelijk gaat om het 200 miljoen euro. Vertu heeft wereldwijd ongeveer 1.000 medewerkers.

"Vertu is de marktleider in een bijzondere markt en past dankzij het sterke merk en de groeimogelijkheden prima in EQT VI's investeringsstrategie", aldus een woordvoerder van EQT VI. "EQT VI is blij met de kans om Vertu als een zelfstandig bedrijf verder te ontwikkelen en wil de ontwikkeling van luxe-mobieltjes aanzienlijk bevorderen met investeringen in retail, marketing en productontwikkeling". 

"Dit is een logische stap in de evolutie van Vertu als marktleider van luxe-telefoons", zegt Perry Oosting, CEO van Vertu. "Vertu is begonnen in 1998 en sindsdien is onze business elk jaar gegroeid, dankzij de inzet van onze talentvolle medewekers en de unieke producten en services die we aanbieden. We denken  dat EQT VI Vertu nog verder kan laten groeien".

Nokia Press