Interessant:

Toshiba toont Ultrabooks: Satellite Z930 en Portege Z930

nieuws 6 juni 2012 om 07:27

Toshiba introduceert twee nieuwe Ultrabook-series in de Benelux: de Satellite Z930 en de Portege Z930. De 13,3-inch notebooks hebben een startgewicht van slechts 1,12 kilogram.

De Ultrabooks uit de Z930-serie zijn, met hun 15,9 millimeter dunne maar duurzame chassis van magnesiumlegering en batterijlevensduur van maximaal acht uur, gebouwd op basis van het slanke ontwerp van hun voorganger, de Z830. Het zijn krachtige machines met een ruime keuze aan full-size poorten waardoor je kan rekenen op snelle, gemakkelijke verbindingen.

De Z930-Ultrabooks draaien op Windows 7 Home Premium of Windows 7 Professional en beschikken over een Intel Ivy Bridge-processor. De Toshiba Satellite Z930 is gericht op de consumentenmarkt, de Portege Z930 is gericht op professionals. Optioneel is de Portege Z930 daarom te voorzien van een vingerafdruklezer voor eenvoudige en toch veilige log-ins met een "swipe" van de vinger. 

Toshiba Portege Z930 Ultrabook
Toshiba Portege Z930 Ultrabook

"De getextureerde zilver-magnesiumbehuizing geeft onze Ultrabooks een unieke look-and-feel die harmonieus correspondeert met hun slanke silhouet," zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. "De Z930-laptops mogen dan fraai ogen en weinig wegen, ze staan ook hun mannetje. Ze zijn duurzaam en bestand tegen intensief mobiel gebruik dankzij de robuuste behuizing, aan de binnenzijde versterkt met een honingraatstructuur. Verder hebben onze ingenieurs ook nog een full-size backlight-toetsenbord in de compacte, dunne Ultrabooks weten te integreren om de gebruiker in staat te stellen fatsoenlijk te typen, zelfs bij weinig licht. Het matte, spatbestendige toetsenbord, dat goed past bij het design van de laptop, helpt tevens de gegevens te beschermen voor het geval er met vloeistof gemorst wordt."

De Ultrabooks uit de nieuwe Z930-serie zijn naar verwachting in juni 2012 leverbaar, tegen een adviesprijs vanaf € 999,-.

portablegear.nl