Interessant:

KPN gooit E-Plus in de verkoop

nieuws 1 juni 2012 om 09:57

KPN wil haar Duitse dochterbedrijf E-Plus verkopen om daarmee te voorkomen dat het Mexicaanse América Móvil een groot deel van de aandelen van KPN in handen krijgt.

Dat meldt de NOS. KPN zou al in gesprek zijn met het Spaanse Telefónica over de overname van E-Plus. Het Mexicaanse América Móvil deed afgelopen 29 mei een bod op een deel van de aandelen van KPN. KPN beschouwt dat bod als vijandig en vindt het bod te laag. "We hebben het Partiële Bod van América Móvil zorgvuldig bestudeerd en concluderen dat het niet in het belang is van alle aandeelhouders en andere stakeholders", aldus Eelco Blok, CEO van KPN.

Met de verkoop van het Duitse dochterbedrijf E-Plus aan Telefónica, en daarnaast mogelijk ook met de verkoop van het Belgische dochterbedrijf BASE aan Telenet, hoopt KPN het bod van América Móvil te kunnen afwenden.

E-Plus is met 19,6 miljoen klanten de twee na grootste telecomaanbieder in Duitsland, na T-Mobile en Vodafone. Het was het eerste telecombedrijf dat in 2002 in Duitsland de (geflopte) i-mode webdienst voor mobieltjes introduceerde.

NOS