Interessant:

Nuon-Vattenfall: Pure Energy Challenge

nieuws 14 juni 2012 om 09:53

Nuon/Vattenfall zet volop in op het maken van e-mobility-oplossingen; om dit onder de aandacht te brengen start het een campagne in Zweden, Duitsland en Nederland. [advertorial]

De kern van de campagne is de 'Pure Energy Challenge' race - een ontwerpspel dat het belang van duurzame energie in vervoer onderstreept. De Pure Energy Challenge is een online ervaring die gebruikers de kans biedt om een auto te ontwerpen die volledig draait op duurzame energie. De auto is gebouwd en gemaakt om te functioneren op drie bronnen: waterkracht, zonne-energie en windenergie. Het op maat gemaakte e-voertuig maakt gebruik van de natuurlijke weersomstandigheden als brandstof om te rijden. De weersvoorspelling die in het spel wordt gebruikt, is real-time gebaseerd op het werkelijke weer in heel Europa.

Milo van der Meij, Account Director, DDB Amsterdam: "Als je een auto hebt ontworpen, kun je deelnemen aan de virtuele Pure Energy Challenge wedstrijd in heel Europa. Het selecteren van de juiste combinatie van onderdelen zal bepalen of je ver komt - of nergens. Hoe beter je let op het weer, hoe sneller je auto zal zijn. De voortgang van je virtuele creatie en die van je concurrenten kan je online en real time volgen."

De online Pure Energy Challenge moet niet alleen het belang van duurzame energie in transport onder de aandacht brengen, maar ook de noodzaak voor uitmuntende techniek om e-mobility mogelijk te maken. De virtuele auto die als eerste de eindstreep door Europa haalt, wint prijzen gesponsord door Nuon/Vattenfall.

Pure Energy Challenge