Interessant:

Telenet maakt werk van overname BASE

nieuws 30 mei 2012 om 09:44

De Vlaamse televisie- en mobiele telefonie aanbieder Telenet schakelt een versnelling hoger bij de overname van KPN-dochter BASE; Telenet wil BASE al langer overnemen.

Telenet had tot nu toe alleen "vrijblijvende interesse" in BASE, maar volgens de Vlaamse krant De Tijdámaakt het televisie- en telecombedrijf uit Mechelen nu echt werk van de overname. Volgens De Tijd gaan de zakenbankenáLazard en Goldman Sachs Telenet begeleiden bij de overname van BASE.

Telenet meldt echter "dat er nog geen formeel verkoopproces" is. BASE is een Belgische dochter van het Nederlandse KPN en staat sinds midden april te koop. BASE is alleen actief op de Belgische GSM-markt en zou 3,3 miljoen actieve klanten hebben.

Telenet heeft momenteel geen sterke positie op de (Belgische) GSM-markt en een overname van BASE zou daar verandering in kunnen brengen. Telenet heeft 200.000 klanten en maakt gebruikt van het netwerk van Mobistar. Een probleem is dat niet alle grote aandeelhouders van Telenet een investing in de GSM-branche zien zitten.

De Tijd