Interessant:

VPRO Gids met Augmented Reality-laag

nieuws 22 mei 2012 om 10:13

DeáVPRO Gidsádie vandaag uitkomt, is verrijkt met een digitale laag, die met een smartphone of tablet met de Layar-app bekeken, beluisterd en aangeklikt kan worden.

In de VPRO Gids van 22 mei 2012 zitten digitale extra's, zoals een video waarin bekeken kan worden hoe de cover is gemaakt, Pinkpop-concerten die te beluisteren zijn en een uitzending van het Cannes Festival Journaal.

Met een speciaal icoon, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Mijksenaar (bekend van de Schiphol-bewegwijzering), geeft de gids aan dat er een extra laag Augmented Reality beschikbaar is bij het artikel. Bij het zien van het icoon kan je de pagina inscannen met de camera (met de Layar-app aan) van je smartphone of tablet en de content verschijnt op je display.

In de gids zit ook een speciale bijlage van het VPRO Boeken Festival met digitale extra's.áZo staat er een uitgebreid interview met John Irving in, een nooit eerder vertoonde sneakpreview van de nieuwe Tegenlicht-uitzending over The Bookclub en kan je direct meedoen met de 'Reis om de wereld in tachtig woorden' wedstrijd.

VPRO Gids 22 mei 2012: Augmented Reality met Layar-app
VPRO Gids 22 mei 2012: Augmented Reality met Layar-app

portablegear.nl