Interessant:

Sony introduceert NEX-F3 systeemcamera

nieuws 21 mei 2012 om 09:53

Sony introduceert de Sony NEX-F3, een systeemcamera met een 16-megapixel CMOS-sensor, een ingebouwde flitser en een verstelbaar 3-inch LCD-display.

De Sony NEX-F3 is de opvolger van de voorgaande Sony NEX-3 en de Sony NEX-C3. De vernieuwde 16-megapixel sensor is hetzelfde als van de Sony NEX-5N. Nieuw ten opzichte van de twee voorgangers is verder de ingebouwde flitser (die we al eerder zagen op de Sony NEX-7) en het verstelbare 3-inch display (dat tot 180 graden is te verstellen).

Sony NEX-F3
Sony NEX-F3

De Sony NEX-F3 beschikt verder over een (3D) Sweep Panorama- en een RAW-opnamemodus, (mini)HDMI-out, een continue burstmodus (2,5 of 5,5 fps), een Full HD-videorecorder en de "Pixel Super Resolution Technology" met de "Clear Image Zoom"-functionaliteit, waarmee  de vergroting van elke lens die je aan de camera hebt bevestigd, digitaal wordt verdubbeld. Daarnaast krijg je de beschikking over de nieuwe "Auto Portrait Framing"-functionaliteit, waarmee je snel en eenvoudig fraaie portretten maakt.

Sony NEX-F3
Sony NEX-F3

De Sony NEX-F3 komt in het zilver, zwart of wit en is onder meer verkrijgbaar met een 18-55mm zoom kitlens. Een compatibele OLED-viewfinder is los verkrijgbaar. De NEX-F3 komt in juni op de markt en gaat rond de 600 euro kosten.

portablegear.nl