Interessant:

Olympus TOUGH TG-1 iHS geintroduceerd

nieuws 9 mei 2012 om 10:35

Olympus introduceert de TOUGH TG-iHS, een geavanceerde robuuste 12-megapixel camera met een 4-voudige optische zoom, een 3-inch OLED-display en ondersteuning van externe objectieven.

De Olympus TOUGH TG-1 is vrijwel hetzelfde model als de Olympus XZ-1, maar nu in een robuuste behuizing. Deze outdoor-camera is waterbestendig tot 12 meter, bestand tegen vallen tot 2 meter en overleeft temperaturen tot -10 graden Celsius. Bijzonder is dat voor de TG-1, net als voor de XZ-1, externe accessoires (zoals telelens-objectieven) beschikbaar zijn.

De stijlvolle TOUGH TG-1 is verder uitgerust met een TruePic VI-beeldprocessor (die spiegelreflex-achtige beeldkwaliteit en een zeer snelle autofocus biedt), HDMI-out, een 1080p Full HD-videorecorder en een Low Light Modus (voor goede beeldresultaten bij weinig licht). In de high-speed burstmodus leg je actiemomenten met 10 fps of 60 fps (met 3-megapixel resolutie) vast, welke vervolgens in slow-motion zijn af te spelen. De "iHS"-technologie zorgt voor een goede kleurreproductie en snelle verwerkingstijden en de iAuto-modus selecteert automatisch de juiste scene-instellingen, afhankelijk van je situatie.

Verder beschikt de TOUGH TG-1 over de nieuwe LI-90 batterij voor een goede accuduur, vier verschillende speciale opname-opties voor onder water (waaronder Underwater Macro) en GPS. Foto's zijn automatisch te geotaggen, zodat je aan de hand van je foto's je route kan nagaan via Picasa of Google Earth.

De Olympus TOUGH TG-1 is vanaf half juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 429,-. 

Olympus TOUGH TG-1 iHS
Olympus TOUGH TG-1 iHS

portablegear.nl