Interessant:

Sonim XP5520 BOLT geintroduceerd

nieuws 24 april 2012 om 15:53

Sonim heeft in Canada haar serie robuuste mobiele telefoons uitgebreid met de Sonim XP5520 BOLT; het toestel wordt exclusief door de Canadese provider Bell op de Canadese markt gebracht.

De Sonim XP5520 BOLT is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de communicatie-behoeften van diegenen die werken in de meest uitdagende omgevingen waaronder bouw, olie en gas, transport, beveiliging, facilitair management en nutsbedrijven.

De Sonim XP5520 BOLT ondersteunt direct bellen (via Bell Mobility's nieuwe Push-to-talk (PTT) netwerk) met individuen en groepen met een enkele druk op een speciale toets. Het toestel maakt gebruik van de dekking en kwaliteit van Bell's HSPA+ netwerk waarmee PTT-gesprekken met extreem snelle set-up tijd mogelijk zijn.

De Sonim XP5520 BOLT is op hetzelfde ultra-robuuste platform gebouwd dat de houder is van het Guinness World Record voor meest robuuste mobiele telefoon. De XP5520 BOLT overleeft water tot 2 meter, is bestand tegen vallen tot 2 meter op beton en is te gebruiken in extreme temperaturen. Het toestel beschikt over een Corning Gorilla Glass display dat bestand is tegen impact en krassen en is tevens volledig stofdicht.

Sonim XP5520 BOLT
Sonim XP5520 BOLT

Met de XP5520 BOLT zijn gesprekken onder de moeilijkste omstandigheden mogelijk. De telefoon biedt sterke antenneprestaties, uitgebreide gesprekstijden tot 12 uur, actieve ruisonderdrukking en verbeterde audio met een 23mm speaker met een zogenaamde "GORE bescherming". De ondersteuning van GPS, navigatie door Telenav en een heldere LED zaklamp, "die verdubbeld wordt als flitser voor de 2-megapixel camera"  (wat dat ook mag betekenen) komen de veiligheid van arbeiders in uitdagende omgevingen ten goede.

Sonim biedt 3-jarige garantie, die tevens incidentele schade dekt, op de XP5520 BOLT. In Canada is de XP5520 BOLT vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar op Bell PTT voor $ 99,- met een driejarig contract of voor $ 399,95 zonder contract. Het is nog niet bekend of het toestel ook naar Europa komt.

portablegear.nl