Interessant:

E-booklezers lezen meer boeken

nieuws 6 april 2012 om 13:36

Amerikanen die afgelopen jaar een e-book hebben gelezen, hebben in totaal meer boeken gelezen dan lezers die alleen gedrukte boeken hebben gelezen, blijkt uit recent onderzoek.

Het onderzoek is uitgevoerd door het Pew Research Center, een denktank-organisatie gevestigd in Washington D.C. Het onderzoek bestond uit drie enquêtes onder minstens 2.000 personen, ouder dan 16 jaar, tussen november 2011 en februari 2012. Uit dit onderzoek zou blijken dat e-booklezers gemiddeld 24 boeken hadden gelezen in de afgelopen 12 maanden, waar lezers van enkel gedrukte boeken gemiddeld in deze periode 15 boeken zouden hebben gelezen.

De meeste e-booklezers zeiden hun e-books op een computer (42 procent) of op een e-reader (41 procent) te lezen. Daarnaast las 29 procent e-books op een mobieltje en 23 procent las e-books op een tablet. 

Uit het onderzoek bleek verder dat 73 procent van de ondervraagden e-books geschikter vond voor op reis dan gedrukte boeken. Daarentegen zei 81 procent traditionele gedrukte boeken geschikter voor kinderen te vinden dan e-books. Ten slotte zei 88 procent van de e-booklezers afgelopen jaar ook een gedrukt boek te hebben gelezen.

CBC